• “Erasmus+ Days 2026: Deneyim Söyleşileri” Programı Yapıldı Iğdır Üniversitesinde “Erasmus+ Days 2026: Deneyim Söyleşileri” Programı Yap...           • Yahya Azeroğlu'dan Murat Akkuş'a teşekkür: Yaşasın kültürel kardeşlik! Aynı Toprağın Gönül Birliği Çerçevesinde Gazeteci Yazar Murat Akkuş'un Kal...           • Türkiye-Azerbaycan kardeşliği vurgusu: 'Günlük tartışmalardan büyüktür' TADDEF’ten Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Vurgusu: “Günlük Tartışmalarda...           • Dünya Gıda Günü: Günümüz ve geleceğin en etkili ve güçlü silahı; Gıda Günümüz ve Geleceğin En Etkili ve En Güçlü Silahı; Gıda… T...           • Iğdırlı Ebubekir Yulu 32 yıl sonra tahliye oldu 32 yıl sonra tahliye oldu: Beton duvarlar bile eriyordu, çürüyordu ama biz eksilm...           • Provokasyon uyarısı yapan İYİ Parti’den Türkiye-Azerbaycan vurgusu Provokasyon uyarısı yapan İYİ Parti’den Türkiye-Azerbaycan kardeşliği vurgusu  ...           • 'Çiftçi kadınlarımızın sosyal güvenceye kavuşturulması öncelikli talebimizdir’ Kadın Çiftçilerimiz; Ailenin, Kırsalın, Aile İşletmelerinin Bel Kemiğidir, Tarımın S...           • Dünya Çiftçi Kadınlar Günü: Bu Toprağın Hikâyesini Kadınlar Yazıyor *Kadın Çiftçinin Bilgi Ve Finansmana Erişimi, Tarımda 1 Trilyon Dolarlık Potansıyeli...           • Caf: Gençler kendi şehirlerinde gelecek kurmakta zorlanıyor (Video) Iğdır İYİ Parti’den sosyal politika vurgusu: “Yoksulluğu yönetmek değil, yok...           • "Yarın sabah haberlerde ‘Ermenistan-Türkiye sınırı açıldı’ yazılabilir” Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Varşova'da katıldığı bir AB forumunda Ermenistan'ın k...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Hun Adet Kardeşleri Sordu
35 İzlenme, 0 Yorum

Devletten Teyit: PKK Çekildi
50 İzlenme, 0 Yorum

Kaçak İçki ve Sigara Yakalandı
62 İzlenme, 0 Yorum

UYUMA! BİLDİR!
66 İzlenme, 0 Yorum

Aliyev: İşlerimize Karışmayın
93 İzlenme, 0 Yorum

Esenkaya Mezrası Su İstiyor!
78 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır Yeni Parti'de Kongre
87 İzlenme, 0 Yorum

Ağrı Dağı Kuzey Buzulları
93 İzlenme, 0 Yorum

Valla Kanyonunu Gördünüz Mü?
87 İzlenme, 0 Yorum

Temizlik Projesine Destek
85 İzlenme, 0 Yorum

Benim Şehrim, Benim Evim!
92 İzlenme, 0 Yorum

Murat Akkuş'tan İmza Günü
101 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da Amedspor Coşkusu
112 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 4166833
Aktif: 49
Bugün: 3312
Dün: 3450
Facebook

Gazze’nin Sesi Iğdır’da Yükseldi: “Bilimin Hafızası Yok Ediliyor”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncülüğünde başlatılan “Gazze İçin Bilim Kafe” etkinlikleri kapsamında Iğdır Üniversitesinde “Iğdır’dan Gazze’ye Akademik Dayanışma ve Evrensel Sorumluluk” programı düzenlendi.

 

Bilim İletişimi Koordinatörlüğü tarafından Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, El-Kuds Açıköğretim Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim El-Şaer, Deniz Feneri Derneği Gazze Sorumlusu Abdallah Miqdad, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.


 


Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, üniversitelerin birer bilim kurumu olmanın ötesinde toplumun vicdanı ve insanlığın gür sesi olduğunu vurguladı.

 

Iğdır’dan Gazze’ye uzanan bir gönül ve akıl köprüsü kurduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Gürel, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü saldırıları ve soykırım politikalarını en sert dille kınadı.

 

"Devletimizin ve Akademimizin Tam Desteğini Arkamızda Hissediyoruz"

 

Konuşmasında devletin ve akademinin güçlü desteğini arkalarında hissettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel şunları kaydetti:

 

“Bugün Iğdır Üniversitesi olarak Gazze ile akademik köprülerimizi sağlamlaştırırken, arkamızda çok güçlü bir devlet ve akademi iradesinin desteğini de hissediyoruz. Nitekim programımız vesilesiyle görüştüğümüz YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve Milletvekilimiz Sayın Cantürk Alagöz, bu anlamlı duruşu büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek salondaki herkese ayrı ayrı selam ve başarı dileklerini ilettiler. Hakikatin ve adaletin yanında duran bu vizyona katkıları ve sunmuş oldukları samimi destekler için Sayın YÖK Başkanımıza ve Sayın Milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum.”

 

“Uluslararası Toplumu Bu Zulme ‘Dur’ Demeye Çağırıyorum”

 

Gazze’de okulların, üniversitelerin ve bilimin hafızasının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 

"Gazze’de masum sivillerin yanı sıra bilimin hafızasını da hedef alan yıkım karşısında sessiz kalmak, akademi etiğiyle ve evrensel insan haklarıyla bağdaşmaz. Üniversitemiz adına; Filistin halkının meşru mücadelesinin ve özgürlük davasının sonuna kadar yanında olduğumuzu beyan ediyor, uluslararası toplumu bu zulme ‘dur’ demek için derhal somut adımlar atmaya çağırıyorum."

 

Milletvekili Cantürk Alagöz: Iğdır’ın Kalbi Gazze ile Atmaktadır

 

Yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamayan ancak yazılı bir mesaj paylaşan AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz de Gazze’de aylardır süren yıkıma sert tepki gösterdi.

 

Konuşma mesajında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın "Gazze’de yaşanan kriz, uluslararası toplumun ve insanlığın temel değerleri savunup savunamayacağının bir turnusol kâğıdıdır" sözlerine atıfta bulunan Alagöz, şu ifadeleri kaydetti:

 

"Aylardır Gazze’de masum sivillerin, okulların ve üniversitelerin hedef alındığı açık bir soykırım yaşanmaktadır. İsrail’in uluslararası hukuku ve insani değerleri hiçe sayan bu acımasız saldırılarını Doğu’nun serhat kapısından en sert şekilde kınıyorum. Iğdır Üniversitemizin attığı bu adım, küresel vicdan hareketinin yereldeki ve akademideki en somut tezahürlerinden biridir. Iğdır’ın kalbi ve duası Gazze ile atmaktadır."


 


Gazze’deki İnsani Dram ve Eğitim Mücadelesi Panelde Ele Alındı

 

Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Emin Nas'ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Gazze'de yaşanan son durum ve eğitim süreçleri masaya yatırıldı.

 

Etkinliğe El-Kuds Açıköğretim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim El-Şaer ile Deniz Feneri Derneği Gazze Sorumlusu Abdallah Miqdad konuşmacı olarak katıldı.

 

Bölgedeki ağır insani şartlara ve iletişim kısıtlamalarına rağmen Gazze El-Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Enes Halid Hamid programa çevrim içi bağlandı.

 

Gazze İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İsmail Abdullah Muhammed Kasim’in ise gönderdiği video, salonda izletildi.

 

Canlı tanıklıklarını katılımcılarla paylaşan konuşmacılar, sahada yaşanan zorlukları ve direnişi aktardı.

Program, hediye ve belge takdimiyle sona erdi.

Haber: Fırat Akkuş

23:40

Haber tarihi: 12 / 09 / 2026
Haber Okunma: 243
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Anahtar Parti Iğdır'da Basın Toplantısı Düzenledi
Sonraki: Cemiyet Başkanı İsmail Aras: Yerel ve ulusal basın ayrımı haksızlıktır




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler
Reklam Alanı

ads.sepetteknoloji.com/sepetteknoloji-ads.min.js

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi