
.
Şanlıurfa Valisi: Türkiye, Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nden çekildi

Şanlıurfa Valisi açıkladı: Türkiye, Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nden 7 yıllık periyodun sonunda çekildi
Şanlıurfa Valiliği, Barış Pınarı Harekât Bölgesi’nde 7 yıldır yürüttüğü “Milli Danışmanlık” görevini tamamladı. Bölgedeki tüm birimler çekilirken, insani yardım ve sağlık hizmetleri kısmen sürecek.
Şanlıurfa Valiliği, Türkiye’nin yaklaşık 7 yıldır görev yürüttüğü Barış Pınarı Harekât Bölgesi’ndeki “Milli Danışmanlık” faaliyetini tamamladı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bölgedeki tüm birimlerin çekildiğini, yalnızca insani yardım ve sağlık hizmetlerinin kısmen sürdürüldüğünü açıkladı.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, düzenlediği asayiş ve güvenlik toplantısında Barış Pınarı Harekâtı bölgesine ilişkin son durumu paylaştı. Şıldak, Suriye'deki gelişmeler ve Cumhurbaşkanlığın ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen "Milli Danışmanlık" görevinin 7 yıllık sürecin sonunda tamamlandığını bildirdi.
Şıldak, açıklamasında şunları söyledi:
"Barış Pınarı Harekat Bölgesi, biliyorsunuz Suriye´deki son gelişmeler, ülkemizin de yakından takip ettiği süreç doğrultusunda Şanlıurfa Valiliği olarak 'Milli Danışmanlık' görevini yürüttüğümüz Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nden 7 yıllık periyodun sonunda Cumhurbaşkanlığımızın ve İçişleri Bakanlığı´nın talimatları çerçevesinde, o bölgeden çekildik. En son cuma günü itibariyle buradaki bütün birimlerimiz çekilmiş oldu. Sadece insani yardım ve sağlık hizmetlerini kısmen devam ettiriyoruz. Bu bilgiyi de sizinle paylaşmak istiyorum." (T24)
20:50
Haber tarihi: 05 / 03 / 2026
Haber Okunma: 350
Haber Yorumları: 0
| Gamêşkiran Bir Halkın Hayatta Kalma Tecrübesidir | ![]() |
| Murat AKKUŞ | |
| Din, Birliğin Temel Dinamiklerinden Midir? | ![]() |
| Akay AKTAŞ | |
| Yüreğim Yangın Yeri… | ![]() |
| Ayhan ONGUN | |
| Okullara Saldırılar: Öğrencilerimize Ne Oldu? | ![]() |
| Zeki SARIHAN | |
| Xezala Çîya | ![]() |
| Mehmet AVCI | |
| Köy Enstitüleri | ![]() |
| Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. | |
| Bize Ne Oluyor Böyle? | ![]() |
| Adem TANIŞMAN | |
| Zikir Mucizesi | ![]() |
| Fatma Çetin KABADAYI | |
| Newroz'u olmazsa da Double W'yi özgürleştiren haberimiz.. | ![]() |
| Fakir YILMAZ | |
| Halepçe de elma kokusu var | ![]() |
| Ziya Yıldırım GÜNTEKİN | |
| Deprem bölgesinde matrah artışı ve vergi artırımı geldi | ![]() |
| Abdulhadi AKMUGAN YMM.Bağımsız Denetçi |
|
| Topçu Bebel Garcia'nın Franko faşizmini mundar ettiği eylem | ![]() |
| Daşkacı Ewdo | |
| 10 Ekim 2015 Ankara Garı! Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız! | ![]() |
| Hasan ÇATAK | |
| NARİN | ![]() |
| Av. Resul Barış Mızrak | |
Iğdır Belediyesi
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü
Iğdır İl Tarım Müdürlüğü
Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Iğdır İl Milli Eğitim
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü
Iğdır İl Özel İdare
Iğdır Gençlik ve Spor
Iğdır Havalimanı
Iğdır SGK
Iğdır TSO
Iğdır Barosu
Aralık Belediyesi
Karakoyunlu Belediyesi
Tuzluca Belediyesi
Halfeli Belediyesi
Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi