Mahkeme Mehmet Ali Bulut’u ikinci kez görevine iade etti 2014 yılında Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Al...           • Genel Sekreter Ferhat Akkuş: Biz Büyük ve Güçlü Bir Aileyiz İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kırsal alanda gece gündüz demeden hiz...           • 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı Iğdır’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla anlamlı bir ...           • ITSO üyesi Serkan Güneş Ata Serkan Beko Bayisini hizmete açtı Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Serkan Güneş tarafından faaliyete geçirilen A...           • Ülkü Ocakları Başkanı Çelikten’den Rektör Gürel’e Nezaket Ziyareti Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Iğdır Ülkü Ocaklar...           • Güzel Sanatlar Fakültesinde Yıl Sonu Sergisi Heyecanı Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Yıl Sonu Sergisi Heyecanı   I...           • Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesinde yeni MR hizmete girdi Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan modern MR cihazı, İl Sağlık M&u...           • Ermenistan'dan Türkiye ile doğrudan ticaret açıklaması Ermenistan Gelirler Komitesi’nden Türkiye ile doğrudan ticaret açıklaması Erm...           • Kırsal Kalkınma ve Tasarruflu Sulama İçin 10 Milyar TL Destek Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üretici ve yatırımcılara y&o...           • Tuncer Bakırhan: Bu süreç 12 metrekarede yürümez İkinci yılına doğru ilerleyen sürecin ana aktörlerinden biri olan DEM Parti Eş Genel Baş...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Şeker Pancarını Bitirdiler
52 İzlenme, 0 Yorum

Vali: Roja Dayikê piroz be
56 İzlenme, 0 Yorum

Emek Mücadelesi Susturulamaz
71 İzlenme, 0 Yorum

İdir'de Hıdırellez Coşkusu
77 İzlenme, 0 Yorum

Amedspor Süper Lig'de
87 İzlenme, 0 Yorum

Alagöz, Talha’ya Umut Oldu
95 İzlenme, 0 Yorum

Diş Hekimleri Önlükleri Giydi
92 İzlenme, 0 Yorum

CHP’den 23 Nisan Manifestosu
90 İzlenme, 0 Yorum

Miniklerden Kartal Dansı!
118 İzlenme, 0 Yorum

Filiz Öğretmenden Tespitler!
147 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
164 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimde şiddete tepki
134 İzlenme, 0 Yorum

Sorumsuzluktan Facia Yaşandı!
130 İzlenme, 0 Yorum

Dolandırıcılıkla mücadele!
135 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3889480
Aktif: 19
Bugün: 568
Dün: 2807
Reklam Alanı

.

Yeni Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel’in Özgeçmişi?

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne aranan Iğdırlı hemşerimiz Prof. Dr. Ekrem Gürel’in özgeçmişi:

1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden bölüm birincisi olarak mezun olmuştur.

Aynı yıl, TÜBİTAK’ın “biyoteknoloji” alanındaki yurtdışı doktora bursunu kazanmış ve doktora çalışmasını (yüksek lisans yapmadan) Leeds Üniversitesi'nin (İngiltere) Teorik ve Uygulamalı Biyoloji Bölümünde 1992 yılında tamamlayarak, Türkiye’ye dönmüştür.

1992-1995 yılları arasında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü Bitki Islah Şubesinde Teknik Uzman olarak çalıştıktan sonra, Ekim 1995’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlayan Ekrem Gürel, Kasım 1998’de Doçent, Şubat 2004’de ise Profesör unvanlarını aynı bölümde almıştır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki hizmeti süresince, ikisi TÜBİTAK destekli doktora sonrası araştırma bursu olmak üzere (University of Queensland, Avustralya, 1997, 3 ay; University of California Berkeley, ABD, 2007- 2008, 9 ay), çeşitli bilimsel burslar ve ödüller kazanarak birçok ülkede bilimsel ve mesleki çalışmalar yürütmüştür.

Alanında Türkiye’de lider kuruluşlardan olan farklı 3 holdinge teknik danışmanlık yapmış olan Ekrem Gürel, hem SCI hem de PubMed indekslerinde yer alan ve TÜBİTAK tarafından yayınlanan uluslararası bir dergi olan Turkish Journal of Biology’nin Başeditörlük görevini 2012-2018 yılları arasında kesintisiz olarak yürütmüştür.

Bitki biyoteknolojisinin Türkiye’deki öncü araştırıcılarından olan Gürel, 109 tanesi uluslararası (81 SCI makalesi, 17 uluslararası dergi makalesi ve 11 İngilizce kitap bölümü) olmak üzere toplam 191 adet bilimsel eser üretmiştir. Google Scholar’daki atıf sayısı 3700 civarında olup, Web of Science’daki atıf sayısı ise 1500'ün üzerindedir. Google Scholar’daki h-endeksi 32, i10-endeksi 74, Web of Science’daki h-endeksi ise 21’dir.

Bilimsel çalışmalarının temel hedefleri; (i) Rhizomania hastalığına dayanıklı Türkiye’nin ilk yerli hibrit şeker pancarı çeşidini tescil ettirmek, (ii) kalp ilacı üretiminde ihtiyaç duyulan bitkisel kökenli kardiyak glikozitlerin üretimini biyoteknolojik yöntemler ile artırmak, (iii) kloroplast transformasyonu aracılığı ile değerli metabolitleri büyük ölçekli bitki-tabanlı üretmek.

Uzun yıllardır, TÜBİTAK’ın ARDEB, BİDEB, TEYDEB ve BİTO birimleri adına yürüttüğü bilimsel ve eğitsel proje hakemliği ve moderatörlüğü yanında, 2012’den beri Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından finanse edilen yüksek bütçeli ulusal araştırma projelerine dış danışmanlık yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası araştırma projelerinde yürütücü, araştırmacı veya danışman olarak görev almıştır; şimdiye kadar 1 adet AB projesi (ülkesel yürütücü), 14 adet TÜBİTAK projesi (4’ü 1001 yürütücüsü, 3’ü 1002 yürütücüsü, 5’i 1001 araştırmacısı, 2’si çağrılı 1003 araştırmacısı) ve 6 adet kurumsal proje olmak üzere toplam 21 adet araştırma projesi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin ilk Kurumsal Erasmus Koordinatörü olarak 2003-2005 yılları arasında Erasmus programları ve Bolonya Süreci çalışmalarını başlatmış, aynı dönemde Avrupa Erasmus Koordinatörleri Derneğinin kuruluşunda kurucu başkan yardımcısı olarak görev almıştır.

Eylül 2015-Mayıs 2018 tarihleri arasında, TED Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Temel Bilimler Bölümünde yarı-zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Eylül 2012-Eylül 2015 yılları arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Temmuz 2018-Mayıs 2020 tarihleri arasında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Grup Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Ağustos 2020-Temmuz 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Aralık 2020-Eylül 2023 yılları arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili görevini yürütmüştür.

Eylül 2023'den beri Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve bir erkek çocuk babası olan Ekrem Gürel, çok iyi derecede İngilizce, temel düzeyde Fransızca bilmektedir. Haber: Fırat Akkuş

10:32

Haber tarihi: 17 / 05 / 2025
Haber Okunma: 1282
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Sarılmanın Şaşırtan Gücü: Ruhu İyileştiriyor !
Sonraki: Vali, Son 1 Ayda Yapılan Operasyon Sonuçlarını Paylaştı (video)




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi