Ünlü Saat Ustası Muharrem Kaya 45 Yıldır Zamana Ayar Veriyor Kırk beş yıldır saat ustalığını sürdüren Kaya ailesinin 64 yaşındaki temsilcisi Muharrem...           • Iğdır İHD’den YGC, Y ve S Tipi Hapishaneler İçin Çağrı İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishane Komisyonu, Antalya Yüksek Güvenlikli Hapis...           • "İran’da 1 TL, Iğdır’da 80 TL! Bu Tablo Sürdürülemez" Yeniden Refah Partili Akkuş: “İran’da 1 TL, Iğdır’da 80 TL! Bu tablo sürd&u...           • TÜRKKEP'in Akıllı Mobil Teknolojileri Konuşuldu Karadeniz Bölgesi'nin en kapsamlı iş dünyası buluşmalarından biri olan Samsun B2B Networ...           • TÜRKYED: 40 Bin Gence 40 Bin Çiftlik Projesi Önemli Bir Adımdır Tarımsal Üretim ve Küçükbaş Yetiştiricileri (TÜRKYED)
Genel Başka...           • TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Erzurum TARSİM Bölge M...           • İl Tarımdan Arazi Etüt Çalışması Iğdır merkeze bağlı Oba Köyü'nde bulunan 109 ada 60 parsel numaralı taşınmaz üzerin...           • İran Ayaklanma Tehdidine Karşı İnfaz ve İşkenceyi Uyguluyor' ABD ve İsrail savaşı sürecinde tutsakların tüm haklarının askıya alındığını aktaran İran...           • Yeniden Refah Partili Akkuş: “Savaşın yükünü yine millet taşıyor” Yeniden Refah Partisi Iğdır İl Başkanı Fırat Akkuş, İran–İsrail–ABD hattında artan ger...           • Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı profesyonel boks&oum...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Filiz Öğretmenden Tespitler!
71 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
83 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimde şiddete tepki
79 İzlenme, 0 Yorum

Sorumsuzluktan Facia Yaşandı!
78 İzlenme, 0 Yorum

Dolandırıcılıkla mücadele!
77 İzlenme, 0 Yorum

DAİB'li Atalar Iğdırda Konuştu
128 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da GES İstemiyoruz!
133 İzlenme, 0 Yorum

M. Emin Çam İçin Acil Çağrı
99 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Soykırımı Tanınmalı
135 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Kara Günün Adıdır
113 İzlenme, 0 Yorum

Kadir Gecesinin Önemi
109 İzlenme, 0 Yorum

Peygamberlerin Ortak Daveti
124 İzlenme, 0 Yorum

2026'nın Newroz Ateşi Yakıldı
133 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3852859
Aktif: 37
Bugün: 18
Dün: 2078
Reklam Alanı

.

TUZLUCA'DA SEVERLİ İLE DAĞHAN-SERİN AİLELERİ ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında barış sağlandı.

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında var olan husumet, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Altınay çabalarıyla barışla sonlandırıldı.

DBP’li Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin yaptığı konuşmada; Bizim bu dünya da komşuluk ve akrabalık duygularımız var. Aynı köyü paylaşıyor ve aynı kaderi paylaşıyoruz. Bazen yanlışlıklar olabilir. Ancak yanlışı kapatmak da bir büyüklük örneğidir. Bugün de burada bu büyüklük yapılıyor. Özyer ve Küçük ailesinin bu barışlarının hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce zaten burada bir barış kardeşlik vardı. Bundan sonra da inşallah insanlar barış, kardeşlik ve kendi içlerinde güzel bir şekilde yaşarlar. Bizde buna şahitlik eetmek için buradayız.” Dedi.

Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek’te ailelerin barış buluşmasında yaptığı konuşmada; “Hepimiz toplum hayatı yaşıyoruz. Toplum hayatının belli gelenekleri var. Biz bunlara gelenek, görenek ve hukuk diyoruz. Hukuk toplum hayatının gerekleri olarak ortaya çıkan düzenlemelerdir. İnsanoğlu yaratılışından yana bunlar hayatımızda olan şeylerdir. Hayatımızda yaşanan sorunları kısmen gelenek göreneklerimizle, bir kısmını büyüklerimizle, bir kısmını hukukla hallediyoruz. Bir kısmını halledemediğimiz yerlerde ise istenmeyen hadiseler meydana geliyor. İşte bugün ilçemizde bir süre önce yaşanan husumetin büyümemesi için bugün bir aradayız. Buraya gelen tüm arkadaşlarımız bu güzel güne şahitlik edecekler.” dedi.

Son olarak söz alan Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “Hz. Adem’in iki oğlu bir birini öldürdü. Ama Allah sonra onlara yolu gösterdi. Demek ki insanoğlunun hayatında peygamber oğlu da olursa yanlışlar olabiliyor. Bazen insanların içinde taşıdığı nefisler insanlara yanlışlar yaptırabiliyor. Ancak insanın bir özelliği daha var. Oda tövbe etmesidir. Tövbenin de kalıcı olması gerekiyor. Sadece göstermelik olarak değil, kalıcı olarak bir daha o kötülüğü yapmamak üzere ondan vazgeçmesidir. Biz de burada bir hatadan dönmenin ve bir tövbenin şahitliğini yapmak için buradayız. Barışta karar kılan ailelerimizi candan tebrik ediyorum. Ve bu barışın sağlanamsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” 

Tuzluca'da Severli ile Dağhan-Serin aileleri arasında var olan husumet, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman, Tuzluca Kaymakamı İbrahim Civelek ve İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Altınay çabalarıyla barışla sonlandırıldı

Haber tarihi: 18 / 08 / 2016
Haber Okunma: 4893
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz: “PKK ve PYD'yi Lanetliyoruz”
Sonraki: IĞDIR'DA YANGINA TOMA MÜDAHALESİNE DBP’Lİ BAŞKANDAN TEŞEKKÜR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi