Iğdır’da “Barış İçin Adım At” Yürüyüşü Düzenlendi (videolar) DEM Parti Iğdır İl örgütü öncülüğünde “Barış için ...           • Mahkeme Mehmet Ali Bulut’u ikinci kez görevine iade etti 2014 yılında Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Mehmet Al...           • Genel Sekreter Ferhat Akkuş: Biz Büyük ve Güçlü Bir Aileyiz İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kırsal alanda gece gündüz demeden hiz...           • 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı Iğdır’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla anlamlı bir ...           • ITSO üyesi Serkan Güneş Ata Serkan Beko Bayisini hizmete açtı Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Serkan Güneş tarafından faaliyete geçirilen A...           • Ülkü Ocakları Başkanı Çelikten’den Rektör Gürel’e Nezaket Ziyareti Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Iğdır Ülkü Ocaklar...           • Güzel Sanatlar Fakültesinde Yıl Sonu Sergisi Heyecanı Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Yıl Sonu Sergisi Heyecanı   I...           • Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesinde yeni MR hizmete girdi Iğdır Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan modern MR cihazı, İl Sağlık M&u...           • Ermenistan'dan Türkiye ile doğrudan ticaret açıklaması Ermenistan Gelirler Komitesi’nden Türkiye ile doğrudan ticaret açıklaması Erm...           • Kırsal Kalkınma ve Tasarruflu Sulama İçin 10 Milyar TL Destek Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üretici ve yatırımcılara y&o...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

'Barış İçin Adım At' Mesajı
32 İzlenme, 0 Yorum

Vekil Hun: Yaşasın Barış
28 İzlenme, 0 Yorum

Şeker Pancarını Bitirdiler
60 İzlenme, 0 Yorum

Vali: Roja Dayikê piroz be
60 İzlenme, 0 Yorum

Emek Mücadelesi Susturulamaz
72 İzlenme, 0 Yorum

İdir'de Hıdırellez Coşkusu
81 İzlenme, 0 Yorum

Amedspor Süper Lig'de
90 İzlenme, 0 Yorum

Alagöz, Talha’ya Umut Oldu
98 İzlenme, 0 Yorum

Diş Hekimleri Önlükleri Giydi
97 İzlenme, 0 Yorum

CHP’den 23 Nisan Manifestosu
93 İzlenme, 0 Yorum

Miniklerden Kartal Dansı!
122 İzlenme, 0 Yorum

Filiz Öğretmenden Tespitler!
153 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
167 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3890522
Aktif: 20
Bugün: 551
Dün: 1719
Reklam Alanı

.

Iğdır HDP: Denizlerimiz Tükenmeyecek, Poyrazımız Esmeye Devam Edecek

HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Semra Doğruyol: Denizlerimiz Tükenmeyecek, Poyrazımız Esmeye Devam Edecek…

HDP Iğdır İl Örgütü, milletvekili Habip Eksik’in katılımıyla il binası önünde açıklama yaptı. “Katiller hesap verecek” pankartının açıldığı eylemde konuşan HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Semra Doğruyol, saldırıya tepki gösterdi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü, İzmir’de Onur Gencer’in parti binalarına yönelik saldırısı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Parti binasının bulunduğu Doğubayazıt caddesinde yapılan açıklamayı okuyan HDP Iğdır İl Eşbaşkanı Semra Doğruyol şunları ifade etti:

“Dün Türkiye siyasi tarihinin karanlık ve alçakça saldırılarından biri daha gerçekleştirildi. İzmir İl Binamıza yönelik yapılan katliam girişiminde Parti üyemiz, yoldaşımız Deniz Poyraz katledildi.

İzmir il binamıza yapılan planlı ve sistematik katliam girişimi, kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın, partimizi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüfe değil, siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir.

Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür.  “7 Haziran’ı unutmuyoruz”, “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen ve HDP’lileri “haşerelere” benzeterek açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP’nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.

HDP’ye karşı düşmanlığını her alanda gösteren iktidar bloku, siyasi söylemlerinden tutalım da Parti binalarımızın önlerini abluka altına almaya kadar bütün alanlarda HDP’ye ve HDP’lilere düşman hukuku uygulamaya yönelmiştir.

Türkiye’nin her bir köşesinde Parti binalarımızın önüne konan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP’ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. Parti binalarımızın önündeki mobil karakollar, çadırlar bir gün dahi beklenmeden kaldırılmalıdır.

Bilinmelidir ki, İzmir’de katliam girişiminin gerçekleştirildiği 17 Haziran 2021 günü sadece Türkiye demokrasisi adına değil, Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına da önemli eşiklerden biridir.

17 Haziran’dan sonra her gün, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dayanışmanın ve bir arada yaşamın savunulması gereken tarihi bir gündür.

Muhalefet partileri ve tüm toplumsal kesimler bu kritik sürecin farkında olarak tutum belirlemeli ve hareket etmelidir.

Vakit kaybetmeden tüm demokrasi güçleri halklarımızın geleceğine dair demokratik ilkeler etrafında müzakere ederek çözüm önerileri geliştirmelidir.

Yargının gözlerini ve kulaklarını kapattığı, medyanın ve bürokrasinin suç ortaklıkları kurduğu, mafya-siyaset-devlet üçgeninin yeni versiyonlarının hayata geçirildiği, iktidar blokunun suç işlemeyi teşvik ettiği bu ortamda,  demokratik ve özgür bir geleceği ancak bir araya gelerek inşa edebiliriz.

Bugün HDP’nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır.

Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolu cesaretten geçer ve bu günler Türkiye halklarına dair sözü olanların cesaret testinden geçtiği günlerdir. Cesaret faşizmin en büyük panzehiridir.

Bizler her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelemizi sürdürme konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz.

Deniz ve binlerce yoldaşımızın mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşümüze devam edeceğiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür.

Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan DENİZLERİMİZ tükenmeyecek, POYRAZIMIZ esmeye devam edecek.”

Haber tarihi: 18 / 06 / 2021
Haber Okunma: 616
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: YKS'ye Son Bir Hafta Beslenme Programı, Bunlara Dikkat!
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi