
.
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Iğdır’daki Caferiler için Ne Demek İstedi?
Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kemal Öztürk'ün, 4 Ocak 2017 tarihli "Teröre karşı şok dalga nasıl oluşur" başlıklı yazısında Iğdır’da yaşayan Caferi vatandaşları “Türkiye’de yaşayan yabancılar” kategorsine mi koydu?
Yazar Öztürk, Iğdır’daki Caferi yurttaşlar ile ilgili yazdığı paragrafta şöyle dedi;
Türkiye'de yaşayan yabancılar:
Iğdır'da yaşayan Caferiler İran büyükelçiliğine, Fethiye'de yaşayan Almanlar Alman büyükelçiliğine, Kaş'ta yaşayan İngilizler İngiliz büyükelçiliğine, İstanbul ve Ankara'da bulunan Amerikalılar ABD büyükelçiliğine toplu olarak gitseler. Orada Türkiye ile savaşan terör örgütlerine karşı hükümetlerini mücadele etmeye çağırsalar. Bu ülkenin batı medeniyetinin bir parçası olduğu kadar, doğu medeniyetlerinin en önemli temsilcisi olduğunu, buna saygı göstermelerini isteseler. Nasıl olur?" diye sordu.
1995 yılından beri Yeni Şafak Gazetesinde yazan gazeteci Kemal Öztürk’ün bugün yayınlanan makalesinin tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz:
Teröre karşı şok dalgası nasıl oluşur?
Terör, belirlediği amacı için sizi bir tepki vermeye doğru iter. Yapınızı bilir ve oradaki sinir uçlarına, şah damarına baskı yaparak, sizi bir şey yapmaya, tepki vermeye zorlar.
O zaman terörün, terörü başımıza musallat edenlerin istediği, beklediği davranışın tam tersine bir tepki verirsek teröre ciddi bir sosyal darbe vurmuş oluruz.
Mesela şunları yapsak nasıl olur?
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, kendisini en sert şekilde eleştiren siyasileri, aydınları, gazetecileri bir gün yemeğe davet etse. Onların eleştirilerini dinlese. Sonra da onlara ülkenin gerçeklerini, bölgenin kritik durumunu anlatsa. Teröre karşı tüm ayrılıkları bir kenara bırakıp, milli seferberlik ruhunu canlandırma konusunda el sıkışsalar, nasıl olur?
Başbakan ve CHP lideri:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'ı evinde ailece ziyaret etse. Sonra birlikte camiye gitseler. Camide Diyanet İşleri Başkanı, din adamları, Alevi dedeleri, kanaat önderlerini toplasalar. Alevi-Sünni çatışmasına karşı nasıl iş birliği yapacaklarını açıklasalar. Sonra hep birlikte bir Cemevine gidip dayanışma yemeği yeseler, nasıl olur?
MHP Lideri Bahçeli:
Bahçeli Hakkari'de Kürt aşiret liderleriyle bir sofra kursa. Yanında Türk milliyetçiliğinin en önemli aydınlarını, yazarlarını, siyasetçilerini alsa. Soğanı yumrukla kırsa, etli pilava kaşık sallasa.
Orada, PKK'nın nasıl Kürt-Türk çatışması yaratmak istediğini konuşsalar. Sonra da Kürtçe ve Türkçe tivitler atarak, kalleş örgütün kardeşliğimizi bozamayacağını ilan etse, nasıl olur?
HDP:
HDP, tüm milletvekilleri ve il başkanlarıyla birlikte Kayseri'de toplansa. Askerlerin şehit olduğu noktaya gelip, Kur'an-ı Kerim okutsa. Orada, bu askerlerin kanını döken terör örgütü PKK ile yollarını ayırdıklarını, terörün her türlüsüne karşı olduklarını, parlamentoda siyaset yapmaya devam edeceklerini açıklasa. Bu açıklamadan sonra Kayseri'deki diğer parti il başkanları, HDP'ye yapılacak her hangi bir saldırıya, ilk kendilerinin karşı çıkacaklarını açıklasa, nasıl olur?
Muhafazakar ve seküler ve yazarlar:
Laik-Seküler camianın en keskin kalemleri, muhafazakar camianın gazetelerinde teröre karşı, dindar insanlarla nasıl dayanışma içinde olduğunu, ne kendi yaşam tarzını, ne de dindar insanların yaşam tarzını hiç kimsenin bozamayacağını yazsa. En keskin muhafazakar kalemler de, laik-seküler insanların okuduğu gazetelerde, laik-dindar kavgası çıkarmak isteyenlere karşı en ön safta kavga edeceğini duyursa. Her iki kesimin televizyonları da tartışma programlarında bu yazarları bir araya getirse, nasıl olur?
Sivil Toplum Örgütleri:
Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, kendisine yakın tüm sivil toplum örgütlerini bir araya davet etse. Onlarla birlikte Fatih'e gitse, Saraçhane Parkı'nda ortak bir basın açıklaması yapsa. Ve deseler ki, 'Türkiye'de dindarların özgürce inançlarını yaşamasına kim karşı çıkarsa, karşılarında bizi bulur'.
Birlik Vakfı da dindar camianın en önemli sivil örgütlerini bir araya getirse, Reina'nın önünde bir basın açıklaması yapsa. Ve deseler ki, 'laik-seküler camianın yaşam biçimine müdahale eden, şiddet uygulayan her kim olursa karşısında bizi bulur'. Nasıl olur?
Müzik grupları:
Grup Tillo Reina'da hayatını kaybedenlere, Grup Yorum Beşiktaş'ta şehit olan polislere beste yapsa. Sonra bunları birlikte Beşiktaş stadında bir konserde icra etse. Konsere tüm futbol taraftarları kendi formalarını giyerek gelse. TRT de bu konseri canlı yayınlasa. Terör nasıl lanetlenirmiş, tüm dünyaya göstersek, nasıl olur?
Türkiye'de yaşayan yabancılar:
Iğdır'da yaşayan Caferiler İran büyükelçiliğine, Fethiye'de yaşayan Almanlar Alman büyükelçiliğine, Kaş'ta yaşayan İngilizler İngiliz büyükelçiliğine, İstanbul ve Ankara'da bulunan Amerikalılar ABD büyükelçiliğine toplu olarak gitseler. Orada Türkiye ile savaşan terör örgütlerine karşı hükümetlerini mücadele etmeye çağırsalar. Bu ülkenin batı medeniyetinin bir parçası olduğu kadar, doğu medeniyetlerinin en önemli temsilcisi olduğunu, buna saygı göstermelerini isteseler. Nasıl olur?
.../...
Tüm bunlar terörü, teröristi, onlara destek veren ülkeleri şok eder mi? Kurdukları oyunu, planladıkları kötü niyetleri boşa çıkartır mı?
Bunlar hayal, doğru. Ancak gerçekleşmesi halinde tüm dünyada nasıl bir etki yaratacağını düşünebiliyor musunuz?
Rutin açıklamalar, etkinlikler, faaliyetler artık kar etmiyor. Bu görmek lazım.
Şurası da bir gerçektir:
Teröre karşı milli birlik oluşturmak için ilk adımı atan, ilk daveti yapan, ilk girişimde bulunan milletin gönlünü kazanır. Bu iyi niyetli milli birlik taleplerini reddedenler, katılmayanlar ise kaybeder.
Haber tarihi: 04 / 01 / 2017
Haber Okunma: 2544
Haber Yorumları: 0
| Gamêşkiran Bir Halkın Hayatta Kalma Tecrübesidir | ![]() |
| Murat AKKUŞ | |
| Lise Binası Yıkılmasın Mı? | ![]() |
| Akay AKTAŞ | |
| Yüreğim Yangın Yeri… | ![]() |
| Ayhan ONGUN | |
| Okullara Saldırılar: Öğrencilerimize Ne Oldu? | ![]() |
| Zeki SARIHAN | |
| Xezala Çîya | ![]() |
| Mehmet AVCI | |
| Köy Enstitüleri | ![]() |
| Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. | |
| Bize Ne Oluyor Böyle? | ![]() |
| Adem TANIŞMAN | |
| Zikir Mucizesi | ![]() |
| Fatma Çetin KABADAYI | |
| Newroz'u olmazsa da Double W'yi özgürleştiren haberimiz.. | ![]() |
| Fakir YILMAZ | |
| Halepçe de elma kokusu var | ![]() |
| Ziya Yıldırım GÜNTEKİN | |
| Deprem bölgesinde matrah artışı ve vergi artırımı geldi | ![]() |
| Abdulhadi AKMUGAN YMM.Bağımsız Denetçi |
|
| Topçu Bebel Garcia'nın Franko faşizmini mundar ettiği eylem | ![]() |
| Daşkacı Ewdo | |
| 10 Ekim 2015 Ankara Garı! Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız! | ![]() |
| Hasan ÇATAK | |
| NARİN | ![]() |
| Av. Resul Barış Mızrak | |
Iğdır Belediyesi
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü
Iğdır İl Tarım Müdürlüğü
Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Iğdır İl Milli Eğitim
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü
Iğdır İl Özel İdare
Iğdır Gençlik ve Spor
Iğdır Havalimanı
Iğdır SGK
Iğdır TSO
Iğdır Barosu
Aralık Belediyesi
Karakoyunlu Belediyesi
Tuzluca Belediyesi
Halfeli Belediyesi
Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi