Iğdır İHD’den YGC, Y ve S Tipi Hapishaneler İçin Çağrı İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishane Komisyonu, Antalya Yüksek Güvenlikli Hapis...           • "İran’da 1 TL, Iğdır’da 80 TL! Bu Tablo Sürdürülemez" Yeniden Refah Partili Akkuş: “İran’da 1 TL, Iğdır’da 80 TL! Bu tablo sürd&u...           • TÜRKKEP'in Akıllı Mobil Teknolojileri Konuşuldu Karadeniz Bölgesi'nin en kapsamlı iş dünyası buluşmalarından biri olan Samsun B2B Networ...           • TÜRKYED: 40 Bin Gence 40 Bin Çiftlik Projesi Önemli Bir Adımdır Tarımsal Üretim ve Küçükbaş Yetiştiricileri (TÜRKYED)
Genel Başka...           • TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Erzurum TARSİM Bölge M...           • İl Tarımdan Arazi Etüt Çalışması Iğdır merkeze bağlı Oba Köyü'nde bulunan 109 ada 60 parsel numaralı taşınmaz üzerin...           • İran Ayaklanma Tehdidine Karşı İnfaz ve İşkenceyi Uyguluyor' ABD ve İsrail savaşı sürecinde tutsakların tüm haklarının askıya alındığını aktaran İran...           • Yeniden Refah Partili Akkuş: “Savaşın yükünü yine millet taşıyor” Yeniden Refah Partisi Iğdır İl Başkanı Fırat Akkuş, İran–İsrail–ABD hattında artan ger...           • Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı profesyonel boks&oum...           • Öğrenciler Sermaye Piyasası Uzmanlarıyla Buluştu Iğdır Üniversitesinde kariyer söyleşileri kapsamında düzenlenen “Sermaye Piya...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Filiz Öğretmenden Tespitler!
60 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
71 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimde şiddete tepki
69 İzlenme, 0 Yorum

Sorumsuzluktan Facia Yaşandı!
68 İzlenme, 0 Yorum

Dolandırıcılıkla mücadele!
67 İzlenme, 0 Yorum

DAİB'li Atalar Iğdırda Konuştu
117 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da GES İstemiyoruz!
124 İzlenme, 0 Yorum

M. Emin Çam İçin Acil Çağrı
90 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Soykırımı Tanınmalı
125 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Kara Günün Adıdır
104 İzlenme, 0 Yorum

Kadir Gecesinin Önemi
100 İzlenme, 0 Yorum

Peygamberlerin Ortak Daveti
115 İzlenme, 0 Yorum

2026'nın Newroz Ateşi Yakıldı
123 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3851629
Aktif: 37
Bugün: 68
Dün: 2145
Reklam Alanı

.

KARDEŞİ ÖCALAN’IN MESAJINI AÇIKLADI, “"6 AYDA BU SORUNU ÇÖZERİZ"

Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor" dedi.

23 aylık aradan sonra dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la gerçekleşen görüşmenin içeriği bugün Diyarbakır'da açıklandı. Öcalan'ın "6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun" dediği belirtildi.

Mehmet Öcalan, dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır'da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı.

5 yıldır avukatlara, 23 aydır ise aile fertlerine Abdullah Öcalan'a görüş izni verilmiyordu. Dün aileye çıkan izin üzerine Mehmet Öcalan İmralı Adası'na giderek ağabeyi Abdullah Öcalan'la görüşmüştü.

Mehmet Öcalan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan İstanbul'a dönmüştü.

"6 AYDA BU SORUNU ÇÖZERİZ"

Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ağabeyim Abdullah Öcalan " Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor. Projelerimiz var. Eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu sorunu 6 ayda bitirebiliriz. Önceki süreci biz yok etmedik. Kürt sorunu 100-200 senelik bir sorundur. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun çözülürdü. Günde 30 insan ölüyor. Bu ülke bunu hak etmiyor. Biraz vicdanlı olan insanlar düşünmelidir. Devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Evet bu ağır bir sorundur ama bizim projelerimiz hazırdır. 6 ayda bu sorunu çözeriz. Bu kör bir savaştır. Kimsenin kimseyi yenebileceği bir savaş değil. 30-40 yıldır devam ediyor, daha da devam eder. Tek taraflı olmuyor bu çözüm. En büyük taraf devlettir. Devlet işaret ederse bu sorun uzun süre devam etmez, çözülür” dedi.

2011'DEN BERİ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMÜYORDU

Abdullah Öcalan’ın, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014’ten bu yana ailesiyle, 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı heyetiyle görüşmesine izin verilmemişti. Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) 28-29 Nisan 2016’da İmralı’da Öcalan’la görüşmüştü.

AÇLIK GREVİ SONLANDI

Diyarbakır'da, aralarında DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve DTK Eş başkanı Leyla Güven ile HDP'nin 5 milletvekilinin bulunduğu 50 kişi Öcalan ile görüşülmesi amacıyla 8 gündür açlık grevindeydi. Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeden sonra masajının açıklanması birlikte açlık grevi sonlandırıldı.

 

Haber tarihi: 12 / 09 / 2016
Haber Okunma: 3401
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: IĞDIR HDP VE DBP’DEN BAYRAMLAŞMA TÖRENİ
Sonraki: DSP İl Başkanı Ahmet Karakuş’tan Kurban Bayramı Mesajı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi