
DAP İDARESİ AHMED-İ XANİ’Yİ KÜLTÜR PROJELERİYLE YAŞATIYOR
DAP İdaresi’nin desteğiyle, 17. yüzyılda yaşamış edebiyatçı, astronom, şair, tarihçi ve İslam alimi Ahmed-i Hani Hazretleri için iki farklı proje hayata geçirildi.
Proje kapsamında, Ahmed-i Hani’nin türbesinin bulunduğu alanının çevre düzenlemesinin temeli atıldı ve adına oluşturulan Halk Kütüphanesi’nin de açılışı gerçekleştirildi.
DAP İdaresince desteklenen ilk projeyle; Doğubayazıt Kaymakamlığı’nın yürütücüsü olduğu, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve DAP İdaresi tarafından desteklenen proje ile önemli manevi şahsiyetlerden Ahmed-I xani isminin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Projede, türbe kubbelerinin kurşunla kaplanması, türbenin ihate duvarlarının bakım ve onarımı, ziyaretçilere ikram edilmek üzere yaptırılan kafeterya ile peyzaj düzenlemesi yer alıyor.
İkinci proje kapsamında, 1915 Rus işgali döneminden kalma ve atıl durumda olan tren istasyonu onarılarak kütüphane haline getirildi. DAP İdaresi tarafından desteklenen kütüphane de açılış töreniyle hizmete girdi.
Temel atma ve kütüphanenin açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, Doğubayazıt Müftüsü Mehmet Turan Kancura, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, projenin önemine değindi. Toplam 1 milyon lira bütçesi olan projenin, 500 bin lirası DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 500 bin lirası ise Ağrı İl Özel İdaresi tarafından karşılandı.
Haber tarihi: 03 / 09 / 2016
Haber Okunma: 1778
Haber Yorumları: 0
| Kazım Karabekir Paşa'nın Kaleminden Iğdır'ın Kurtuluşu | ![]() |
| Murat AKKUŞ | |
| Tarihi ve Kültürel Değerlerimizi Yok Etmekte Üstümüze Yoktur | ![]() |
| Akay AKTAŞ | |
| Adalet Mi! | ![]() |
| Adem TANIŞMAN | |
| Herkes Kendi Eriğini Yesin | ![]() |
| Fatma Çetin KABADAYI | |
| AHMEDO... | ![]() |
| Ziya Yıldırım GÜNTEKİN | |
| ATATÜRK | ![]() |
| Zeki SARIHAN | |
| 10 Kasım Anma Değil, Atatürk’ü Anlama Günüdür | ![]() |
| Ayhan ONGUN | |
| Cehalet Karanlıktır, Hiç Bir Işık Onu Aydınlatamaz | ![]() |
| Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. | |
| Rêy û Rêwîtî | ![]() |
| Mehmet AVCI | |
| Ardahanlıların Birlikteliği, Aşiretler Partisi… | ![]() |
| Fakir YILMAZ | |
| Deprem bölgesinde matrah artışı ve vergi artırımı geldi | ![]() |
| Abdulhadi AKMUGAN YMM.Bağımsız Denetçi |
|
| Topçu Bebel Garcia'nın Franko faşizmini mundar ettiği eylem | ![]() |
| Daşkacı Ewdo | |
| 10 Ekim 2015 Ankara Garı! Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız! | ![]() |
| Hasan ÇATAK | |
| NARİN | ![]() |
| Av. Resul Barış Mızrak | |
Iğdır Belediyesi
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü
Iğdır İl Tarım Müdürlüğü
Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Iğdır İl Milli Eğitim
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü
Iğdır İl Özel İdare
Iğdır Gençlik ve Spor
Iğdır Havalimanı
Iğdır SGK
Iğdır TSO
Iğdır Barosu
Aralık Belediyesi
Karakoyunlu Belediyesi
Tuzluca Belediyesi
Halfeli Belediyesi
Cumhuriyet Gazetesi
Karar Gazetesi
Fotomaç Gazetesi
DHA
Artı Gerçek
Milli Gazetesi
Azerbaycan Haber Ajansı
Agos Gazetesi
OdaTv
T24
Tele1
Ermeni Haber Ajansı
KrdNews
Amerika'nın Sesi
Evrensel Gazetesi
Haber Önü
Sözcü Gazetesi
• Rûdaw
• Bernamegeh
• Kürdistan24
• Kundir
• Şalom Gazetesi
• Mezopotamya Ajansı
• Bitlisname
• JİNNEWS
Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi