İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay Başarıyı Ödüllendirdi Iğdır İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, görevlerinde üstün başarı ve ...           • Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimliğine Dr. Taner Başaran atandı Dr. Taner Başaran, Iğdır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Başhekim Olarak Atandı Iğdır&rsqu...           • DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar tahliye edildi (video) DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar ev hapsi Şartıyla tahliye edildi Bugün mahkeme ta...           • 76 Iğdır Spor U17’de Mücadele Var, Destek Yok! U17 Gelişim Ligi’nde Erzurum deplasmanına çıkan 76 Iğdırspor, sahadan 4-1 mağlup ayrı...           • Diyarbakır'daki okulda 650 öğrencinin tamamı Kürtçeyi seçti Diyarbakır’da bulunan Özel Hürriyet Koleji'nde 650 öğrenci eğitim gör&uu...           • Başkan Adem Turaç: ‘Iğdır nefes alamıyor, suyu da risk altında’ Anahtar Parti Iğdır İl Başkanı Adem Turaç, kentte kış aylarıyla birlikte ağırlaşan hava kir...           • Bayazitspor Kızları Fırtına Gibi Esti: 5-0 Bayazitspor U17 Gelişim Ligi’nde adeta şov yaptı. Doğubayazıt Şehir Stadyumu’nda oynan...           • İneklerde döl verimi ve buzağı gücünü artırma çalıştayı düzenlendi İneklerde Döl Verimi Ve Buzağı Yaşama Gücünü Artırmaya Yönelik Yetiştiric...           • Ramazan Ayı Öncesinde İl Genelinde Gıda Denetimleri Artırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güven...           • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi için tanıtım ve bilgilendirme Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın subay ve astsubay öğrenci kayn...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Oruç Tutmanın Manevi Değeri
10 İzlenme, 0 Yorum

Deniz Kaynar tahliye edildi
21 İzlenme, 0 Yorum

Kur'an Işığında Ramazan
45 İzlenme, 0 Yorum

Hatice Onaranı Serbest Bırakın
51 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır Belediyesine Tepki
69 İzlenme, 0 Yorum

Hava Kirliliği Alarm Veriyor!
59 İzlenme, 0 Yorum

Benfit Fitnes'tan spora destek
73 İzlenme, 0 Yorum

6 Şubat Depremi Açıklaması
60 İzlenme, 0 Yorum

Okul Servislerinin Dikkatine
76 İzlenme, 0 Yorum

Sanayi Esnafı ATM İstiyor
63 İzlenme, 0 Yorum

Rojavaya Destek İçin Yürüdüler
103 İzlenme, 0 Yorum

Esra Davasında Karar Verildi!
124 İzlenme, 0 Yorum

Saç Örgüsü Protestosu Büyüyor
115 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3753238
Aktif: 39
Bugün: 1538
Dün: 2731
Reklam Alanı

Seda Diker’den İlişkiler Üzerine; Güç, Statü ve Gerçek Denge

Şubat ayı, aşkın ve ilişkilerin en çok konuşulduğu dönemlerden biri olarak öne çıkıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, ilişkilerde sıklıkla göz ardı edilen ancak en temel dinamiklerden biri yeniden gündeme geliyor: Alma–Verme dengesi.

Bu dönem herkes için romantik bir heyecan anlamına gelmiyor. Sevgililer Günü’nden bunalanlar, yalnız olanlar ya da ilişkisi olmasına rağmen beklentileri karşılanmayanlar için bugün, çoğu zaman sorgulamalarla geçiyor. Etrafı saran kırmızı kalplerin arasında, “Hani benim ruh eşim?” diyen o iç ses daha da yükseliyor.

Google Arama Trendleri verileri de bu çok katmanlı duyguyu doğruluyor. 14 Şubat yaklaşırken Türkiye’de google kullanıcılarının yalnızca romantik planlara değil, kendileriyle, arkadaşlarıyla ya da alternatif deneyimlerle vakit geçirmeye yönelik arayışlara da yöneldiği görülüyor. Şubat ayının ilk haftasında “Sevgililer Günü film” aramalarının %1.270 artması, bu dönemde yalnız geçirilen akşamların ya da kişisel molaların da önemli bir tercih haline geldiğini gösteriyor. “Vapurda akşam yemeği” gibi deneyim odaklı aramaların öne çıkması ise Sevgililer Günü’nün tek bir kalıba sığmadığını ortaya koyuyor.

Hediye tarafında ise el emeği yükselişte. DIY (kendin yap) aramaları %140, “Sevgililer Günü örgü modelleri” aramaları ise %300 artış gösteriyor. Mutfakta kalp formunda tarifler trend olurken, arkadaş gruplarının birlikte kutladığı “Galentine’s Day “aramalarındaki %260’lık artış, Sevgililer Günü’nün artık sadece romantik ilişkiler üzerinden değil; yalnızlara, arkadaşlıklara ve bireysel iyi oluşa da alan açtığını gösteriyor.

Kişisel dönüşüm, ilişki dinamikleri ve farkındalık alanında çalışmalarıyla tanınan Yazar | Eğitmen | Duygu Simyacısı | İletişim Mentörü Seda Diker, ilişkilerde yaşanan dengesizliklerin çoğunun yanlış yerden yapılan seçimlerle başladığını vurguluyor. Seda Diker’e göre; sadece güç, statü, fiziksel özellikler ya da maddi imkânlar üzerinden kurulan ilişkiler, zamanla kişiyi sürekli veren ama karşılığını alamayan bir noktaya taşıyor.

Bu tür ilişkilerde sevgi, doğal bir akış olmaktan çıkıyor; ilişki adeta “zorla yaşatılmaya” çalışılan bir yapıya dönüşüyor.

Oysa ki, doğası uyumlu iki insan bir araya geldiğinde, katkı sunmak için ekstra bir çabaya gerek kalmaz. Alma–Verme dengesi kendiliğinden oluşur. Çünkü bu ilişkilerde sevgi, fedakârlık ya da emek bir yük değil; doğal bir paylaşım halidir.

Seda Diker bu noktada şu soruyu gündeme getiriyor: “Bize uygun olan kişi kim?”

Bu sorunun cevabı, dışarıda aranan kriterlerde değil; kişinin kendi iç dünyasında saklıdır. Seda Diker’e göre doğru kişiyi hayatımıza almak kadar, onu hayatımıza çağırmayı öğrenmek de önemlidir. Bunun yolu ise kişinin kendi özüne, yani otantik haline yaklaşmasından geçer.

Seda Diker’in bu ayki aşk ve ilişkiler gündemine dair verdiği en güçlü ipucu ise şu sözlerle özetleniyor: “Kendi otantik haliniz olmaya sıkı sıkıya tutunun ve iç duygunuzu şükürde tutmaya çalışın.”

Kişi kendisi olduğunda, rol yapmadığında ve içsel dengesini kurduğunda; hayatına çektiği ilişkiler de aynı doğallıkta şekilleniyor. Şükür duygusu ise beklentiyle değil, farkındalıkla sevmeyi mümkün kılıyor.

“Sevgililer Günü Modundan Sıkılanlar” Canlı Yayında Olacak!

“Sevgililer Günü Modundan Sıkılanlar” başlığıyla tüm bu konuları daha derinlemesine ele almak üzere, Seda Diker; 12 Şubat Perşembe akşamı saat 21.00–22.00 arasında Instagram canlı yayını gerçekleştirecek.

Sevgililer Günü’ne özel olarak gerçekleşecek canlı yayında, Seda Diker; Sevgililer Günü’nden bunalanlar, yalnız olanlar ve ilişkisi ya da evliliği olmasına rağmen beklentileri karşılanmayanlar için aşkı, sadece romantik jestler, hediyeler ya da kalıplaşmış beklentiler üzerinden değil; denge, uyum ve içsel bütünlük kavramlarıyla yeniden düşünmeye davet ediyor.

Yazar Seda Diker, İnkılap Kitapevi’nden çıkan, “Aslında Giden Erken Yoktur!” ve “Aslında Ayrılık da Yoktur!” kitaplarıyla, ilişkilerdeki denge üzerine okurlarıyla buluşuyor.

Çünkü gerçek aşk, almakla vermek arasında değil; birlikte çoğalabilmekte başlıyor. Haber: Fırat Akkuş

11:40

Haber tarihi: 12 / 02 / 2026
Haber Okunma: 281
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Iğdır Azerbaycan Evi Derneğinden Vali M.Fırat Taşolar’a ziyaret
Sonraki: DSİ, Iğdır’ı su yapıları ile ihya etti: İşte yapılan hizmetler




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi