İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay Başarıyı Ödüllendirdi Iğdır İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, görevlerinde üstün başarı ve ...           • Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimliğine Dr. Taner Başaran atandı Dr. Taner Başaran, Iğdır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Başhekim Olarak Atandı Iğdır&rsqu...           • DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar tahliye edildi (video) DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar ev hapsi Şartıyla tahliye edildi Bugün mahkeme ta...           • 76 Iğdır Spor U17’de Mücadele Var, Destek Yok! U17 Gelişim Ligi’nde Erzurum deplasmanına çıkan 76 Iğdırspor, sahadan 4-1 mağlup ayrı...           • Diyarbakır'daki okulda 650 öğrencinin tamamı Kürtçeyi seçti Diyarbakır’da bulunan Özel Hürriyet Koleji'nde 650 öğrenci eğitim gör&uu...           • Başkan Adem Turaç: ‘Iğdır nefes alamıyor, suyu da risk altında’ Anahtar Parti Iğdır İl Başkanı Adem Turaç, kentte kış aylarıyla birlikte ağırlaşan hava kir...           • Bayazitspor Kızları Fırtına Gibi Esti: 5-0 Bayazitspor U17 Gelişim Ligi’nde adeta şov yaptı. Doğubayazıt Şehir Stadyumu’nda oynan...           • İneklerde döl verimi ve buzağı gücünü artırma çalıştayı düzenlendi İneklerde Döl Verimi Ve Buzağı Yaşama Gücünü Artırmaya Yönelik Yetiştiric...           • Ramazan Ayı Öncesinde İl Genelinde Gıda Denetimleri Artırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güven...           • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi için tanıtım ve bilgilendirme Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın subay ve astsubay öğrenci kayn...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Oruç Tutmanın Manevi Değeri
16 İzlenme, 0 Yorum

Deniz Kaynar tahliye edildi
24 İzlenme, 0 Yorum

Kur'an Işığında Ramazan
46 İzlenme, 0 Yorum

Hatice Onaranı Serbest Bırakın
53 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır Belediyesine Tepki
69 İzlenme, 0 Yorum

Hava Kirliliği Alarm Veriyor!
60 İzlenme, 0 Yorum

Benfit Fitnes'tan spora destek
74 İzlenme, 0 Yorum

6 Şubat Depremi Açıklaması
60 İzlenme, 0 Yorum

Okul Servislerinin Dikkatine
76 İzlenme, 0 Yorum

Sanayi Esnafı ATM İstiyor
63 İzlenme, 0 Yorum

Rojavaya Destek İçin Yürüdüler
103 İzlenme, 0 Yorum

Esra Davasında Karar Verildi!
124 İzlenme, 0 Yorum

Saç Örgüsü Protestosu Büyüyor
115 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3753585
Aktif: 30
Bugün: 2167
Dün: 2731
Reklam Alanı

AK Parti’li Meclis Üyelerinden Iğdır Belediyesine Tepki (video)

AK Parti Iğdır Belediye Meclis üyeleri, Iğdır Belediyesi tarafından alındığını öne sürdükleri bazı “yanlış ve haksız kararlar”a ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

AK Parti Iğdır İl Binası'da düzenlenen basın toplantısında açıklamayı, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Grup Başkanı Kürşat Şimşek okudu.

 


Şimşek, Iğdır Belediyesinin özellikle Vali Yolu esnafına yönelik aldığı kararlarla ilgili kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğunu belirterek, söz konusu kararların belediye meclisinde görüşülmediğini ve herhangi bir meclis kararı alınmadığını söyledi.

 

Vali Yolu esnafıyla ilgili kararın meclisten çıkmadığını vurgulayan Şimşek, “Böyle bir teklif meclisimize gelmemiştir. Meclisimizde böyle bir karar alınmamıştır. Bu kararlar keyfi olarak alınmıştır. AK Parti meclis üyeleri olarak bu tür haksız kararlara hiçbir zaman destek olmadık, olmayız da” dedi.

 

Esnafın her zaman yanında olduklarını ifade eden Şimşek, önceki dönemlerde Vali Yolu esnafıyla mutabakata varıldığını, iş yerlerinin önüne çekilen sarı çizgiye kadar kullanım izni verildiğini hatırlattı. Esnafın bu doğrultuda düzenleme yaparak masraf ettiğini dile getiren Şimşek, ani mühürleme, ceza ve yıkım kararlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

Ayrıca Aralık ayında söz konusu iş yerlerinden işgaliye bedeli alındığını hatırlatan Şimşek, “Eğer uygun değilse neden işgaliye parası tahsil edildi? Bu açık bir çelişkidir” diye konuştu.

 

Kaldırımların yayaların kullanımına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, çözümün ortak akılla sağlanabileceğini belirterek, belediye, ulaşım komisyonu, trafik birimleri, esnaf temsilcileri, esnaf odası, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin bir araya gelerek karar alması gerektiğini söyledi.

 

Basın açıklamasında Diyadin’e gönderilen itfaiye aracı konusu da gündeme getirildi. Şimşek, bu konuyla ilgili de belediye meclisine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ve meclis kararı alınmadığını ifade etti. İtfaiye aracının Diyadin’de kullanıldığı sırada Iğdır’da aynı anda iki yangın çıktığını belirten Şimşek, bir yangına geç müdahale edilmek zorunda kalındığını ve bunun ciddi bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

 

Iğdır’daki yol sorunlarına da değinen Şimşek, özellikle yağışlarla birlikte mahalle, okul ve ara bağlantı yollarında çukur ve su birikintilerinin oluştuğunu, vatandaşların ve öğrencilerin bu yolları kullanmakta zorlandığını söyledi. Belediyenin kumlama ve mıcır serme gibi çalışmaları yapmadığını savunan Şimşek, yolların gece gündüz çalışılarak kısa sürede kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Son olarak belediye içinde yaşandığını öne sürdüğü gruplaşma ve hizipçiliğin yanlış kararların alınmasına neden olduğunu savunan Şimşek, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, “Vatandaşlarımızı olumsuz etkileyen bu yanlış kararları kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Haber: Fırat Akkuş

 20:52

Haber tarihi: 10 / 02 / 2026
Haber Okunma: 708
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: 2025'te hayvan sayılarındaki artış sektörün geleceğine umut oldu
Sonraki: Yazar Akif Manaf 2025 Yılı International Peace Prize Ödülü’nü aldı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi