TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Erzurum TARSİM Bölge M...           • İl Tarımdan Arazi Etüt Çalışması Iğdır merkeze bağlı Oba Köyü'nde bulunan 109 ada 60 parsel numaralı taşınmaz üzerin...           • İran ayaklanma tehdidine engel olmak için infaz ve işkenceyi uyguluyor' ABD ve İsrail savaşı sürecinde tutsakların tüm haklarının askıya alındığını aktaran İran...           • Yeniden Refah Partili Akkuş: “Savaşın yükünü yine millet taşıyor” Yeniden Refah Partisi Iğdır İl Başkanı Fırat Akkuş, İran–İsrail–ABD hattında artan ger...           • Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı Boksör Tarkan Kanyar Kiev’de Kazanmaya Kilitlendi Iğdırlı profesyonel boks&oum...           • Iğdır’da Bir İlk: Öğrenciler Sermaye Piyasası Uzmanlarıyla Buluştu Iğdır Üniversitesinde kariyer söyleşileri kapsamında düzenlenen “Sermaye Piya...           • Iğdır'da Bir İlk: 1000 Derecelik Ateşte “Çukur Pişirimi” Sanatı! Iğdır'da Bir İlk: 1000 Derecelik Ateşte “Çukur Pişirimi” Sanat Yolculuğu! &nbs...           • İl Emniyet Müdürü Turgay'dan Gençlerle “Güvenli Gelecek” Buluşması Iğdır’da Gençlerle “Güvenli Gelecek” Buluşması: Emniyet Müd&uum...           • Emek ve Demokrasi Platformu’ndan eğitimde şiddete tepki (video) Eğitimde şiddete tepki gösteren Emek ve Demokrasi Platformu’ndan iş bırakma &ccedi...           • Adem Turaç: Siverek’teki Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin An...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Son Videolar

Filiz Öğretmenden Tespitler!
50 İzlenme, 0 Yorum

Sınıf öğretmeni isyan etti!
58 İzlenme, 0 Yorum

Eğitimde şiddete tepki
60 İzlenme, 0 Yorum

Sorumsuzluktan Facia Yaşandı!
62 İzlenme, 0 Yorum

Dolandırıcılıkla mücadele!
59 İzlenme, 0 Yorum

DAİB'li Atalar Iğdırda Konuştu
112 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da GES İstemiyoruz!
119 İzlenme, 0 Yorum

M. Emin Çam İçin Acil Çağrı
86 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Soykırımı Tanınmalı
121 İzlenme, 0 Yorum

Halepçe Kara Günün Adıdır
98 İzlenme, 0 Yorum

Kadir Gecesinin Önemi
95 İzlenme, 0 Yorum

Peygamberlerin Ortak Daveti
110 İzlenme, 0 Yorum

2026'nın Newroz Ateşi Yakıldı
119 İzlenme, 0 Yorum
Facebook

İstatistikler
Toplam: 3849751
Aktif: 23
Bugün: 1281
Dün: 1547
Reklam Alanı

.

Paşinyan:Ağrı Dağı resminin kaldırılma sebebi Türkiye'nin talebi değil

18 Eylül Perşembe günü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 15 Eylül’de Ermenistan vize damgasından kaldırılan Ağrı Dağı görseli ve Trump Yolu’nda silah taşımacılığı yapılması gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Ermenistan-Türkiye normalleşme süreci kapsamında 12 Eylül’de Türkiye Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç, kara sınırını geçerek ilk defa Yerevan’da Ermenistan Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmeden birkaç gün sonra Ağrı Dağı görseli, Ermenistan vize damgasından kaldırılmış ve Ermenistan’da ciddi tepkilere neden olmuştu. Başbakan Paşinyan, bu kararın gündeme yeni gelmediğini, Türkiye tarafıyla görüşme planı ortada yokken bu karar üzerine çalıştıklarını belirtti. Paşinyan, Ağrı Dağı görselinin Türkiye’nin talebiyle kaldırıldığı iddiasını da kesin dille reddetti. 

2004'te niyet neydi?

Türkiye ile normalleşme süreci görüşmesi kapsamında vize damgasından Ağrı Dağı’nın çıkarılması konusunun tartışılmadığını ve bu konunun tartışamaya da açık olmadığını özellikle söyledi. 

Konuşmasına örneklerle devam eden Paşinyan şu ifadelere yer verdi. “Şimdi size bir örnek vereyim: Diyelim ki biz herhangi bir ülkeye giriş yaptık ve o ülkenin pasaport kontrolünde, giriş mühründe bizim topraklarımızdan bir dağın ya da nehrin resmi yer alıyor. Ne deriz? ‘Ne güzel bir şey mi deriz!’” 
Bir gazetecinin, Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan’ın sosyal medya hesabında paylaştığı Karabağ manzarasının Azerbaycan’ı rahatsız edip etmeyeceği sorusunu ise şöyle cevapladı: “Burada mesele meşrutiyet, uluslararası kabul görmüş kurallara ve yükümlülüklere uyma meselesidir. Mesele, Birleşmiş Milletler Tüzüğü’dür. Orada denir ki ülkeler, birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıma ve saygı temelinde ilişkiler kurmalıdır. Konu budur. BM Tüzüğü’nde, kimsenin herhangi bir yerde fotoğraf çektiremeyeceğine dair bir kural yoktur.” 
2004 yılına kadar Ağrı Dağı çiziminin damgada olmadığını belirten Paşinyan, “2004’te hangi kararla eklendi, ekleyenler hangi sorunları düzeltmek için bu damgayı vizeye ekledi?” diye tepki gösterdi.

Trump Yolu ve silah taşımacılığı

Gazetecilerden gelen, “Azerbaycan Trump Yolu’ndan silah ve mühimmat taşıması yapabilecek mi ve bunu kim kontrol edecek?” sorusuna Paşinyan, “Herhangi bir kural Azerbaycan için gerçerliyse, Ermenistan için de geçerli olacak. O yüzden dönüp kendimize sormalıyız: Biz ne istiyoruz, biz de silah taşımak istiyor muyuz bu yoldan?” diye cevap verdi ve ekledi: “Henüz anlaşmanın başlangıç aşamasındayız ve bu tür konular daha masaya yatırılmadı. Eğer ki bizim böyle bir talebimiz olmazsa, ona göre bir anlaşma yapacağız.” (Agos)

11:49

Haber tarihi: 19 / 09 / 2025
Haber Okunma: 671
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Avrupa Konseyi, Türkiye’yi Demirtaş’ı derhal serbest bırakmaya çağırdı
Sonraki: Fırat Akkuş: “Gazze’deki sessizlik, Mazlumların çığlığını engelleyemez”




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi