Ülkemizin Üzerine Bocalanan Çöl Tozları Yararlı mı, Zararlı mı? Hemen her yıl İlkbaharda ve Sonbaharda çoğunlukla bu dönemlerde periyodik olarak kayna...           • AMEDSPOR ŞAMPİYON! BYE BYE HAPPİNESS Deplasmanda konuk olduğu Somaspor'u Oktay Aydın'ın golüyle 1-0 mağlup eden Amedspor, TFF 1.Li...           • “27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü” Kutlandı Iğdır Üniversitesinde, “27 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü” Ku...           • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni Patrikliği'ne taziye mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan 2012 yılından bu yana Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna...           • Su verimliliği için okullarda farkındalık eğitimleri veriliyor Su Verimliliği Seferberliği Kapsamında Okullarda Farkındalık Eğitimleri veriliyor. Tarım ve Orman...           • ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Şiddete Kınama Iğdır Üniversitesinden ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Uygulanan Şiddete Kınama ...           • Milletvekili Yılmaz Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz..! Vekil Hun: Iğdır’da tarla ve bahçeler susuz, İşçilerin maaşı düzeltilmeli...           • Hibe Destekli Sebze Fidesi ve Soya Tohumu Dağıtımı Yapıldı İl Tarım Müdürlüğünün hazırladığı ve Bakanlık ve Iğdır İl Özel İdare...           • Tuzluca’da Buzağı, kuzu ve oğlak güzellik yarışması düzenlendi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müd&uu...           • IPARD III programı ve I. Başvuru bilgilendirme toplantısı yapıldı IPARD III programı ve I. Başvuru çağrı dönemine yönelik bilgilendirme toplantısı ...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

AMEDSPOR ŞAMPİYON!
26 İzlenme, 0 Yorum

Hun: Tarla ve bahçeler susuz
45 İzlenme, 0 Yorum

Iğdır'da 23 Nisan Halayı
57 İzlenme, 0 Yorum

Mezarlıklar ağaçlandırılıyor
73 İzlenme, 0 Yorum

Şeker pancarı ekimi başladı
94 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
240 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
144 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
206 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
143 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
175 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
193 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
155 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
233 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
371 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
358 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2769536
Aktif: 33
Bugün: 1481
Dün: 1649

Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı

Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk örgütleri, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), 1994 yılında katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yaptığı açıklamayla protesto etti. Açıklamanın Türkçesini ÖHD İstanbul Şubesi yönetiminden Eda Önal, Kürtçesini ise TOHAV Başkanı Numan Arıtürk okudu.

 

'TOPLUMSAL HAFIZAYA SALDIRIDIR'

 

Mezarlıklara dönük saldırıların arttığına dikkati çeken Önal, saldırıların bireysel saldırılar olmadığı, iktidar tarafından "düşman görülen kimliklere yönelik bir saldırı politikası" olduğunu söyledi. Mezarların toplumsal hafızanın bir parçası olduğunu vurgulayan Önal, "Özellikle toplumsal hafızada yer alan kişi ve olaylar toplumun tarihsel süreçte yaşadıklarıyla bağlantılı olup bu tarihi herkese hatırlatan imgeler haline gelmektedir. Bu kişilerin mezarlarına yönelik saldırılar aynı zamanda toplumsal hafızaya saldırı niteliği de taşımaktadır. Medet Serhat tüm ömrünü hak mücadelesine adamış, barış ve sevgi dolu yüreğiyle cesaretini yanına alarak Kürt hak hareketinin önemli isimlerinden biri olmuştur” diye konuştu.

Önal, “Saldırıyı gerçekleştiren faillerin bir an önce yakalanması, olayla ilgili etkili bir soruşturmanın yürütülmesi ve faillerin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız” diye belirtti.

 

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Ben Medet abiyi tanıdığımda henüz çok genç bir avukattım. Onun bürosu biz Kürt hukukçular için hep bir öğrenme merkezi oldu. Biz eğer bugün örgütlenebildiysek, Kürt hukukçular olarak TOHAV'ı ve ÖHD’yi kurabildiysek, bunun ilk önderidir Medet Serhat. Biz ilk toplantılarımızı onun ofisinde yaptık. O son derecede barışçıl bir insandı. Medet abi de Behçet Cantürk'ün avukatıydı. O dönem Özgür Gündem kurulmuştu. Özgür Gündem'in finansmanını sağladığı gerekçesiyle Behçet Cantürk’e çok büyük saldırılar vardı. Bir saldırı olacağı bekleniyordu aslında. Medet abiyi maalesef ki eşinin de olduğu bir araçta kıstırdılar ve bu kontra güçler katlettiler. Onlar hala hayatta. Onlar hala iktidarın yanında dolaşıyorlar. Mehmet Ağar gibi, Tansu Çiller gibi. Hiçbiri cezalandırılmadı. Ancak mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi yöneticilerinden Naim Feyzullah Eminoğlu ise, "Geçmişinizi unutun diyorlar bize. Kürt halkına geçmişini unutturmaya çalışıyorlar. Özellikle Kürdistan’da pek çok mezar saldırılarıyla karşılaşıyoruz. Geçmişini unutan bir halk her şeyini unutur. Bugün devrimci avukatlık, halkın avukatlığını yapabiliyorsak bu 90’larda katledilen Medet Serhat, Faik Candan, Fuat Eroğlu gibi avukatların sayesindedir” diye konuştu.

Avukatlar daha sonra Çağlayan Adliyesi’ne geçerek suç duyurusunda bulundular. (MA)

16:41

Haber tarihi: 15 / 04 / 2024
Haber Okunma: 323
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi
Sonraki: Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi