DSİ Toprak Kanalları Temizlemeye Başladı 2024 Yılı sulama sezonunun başlamasıyla birlikte Yeşil Iğdır Sulama Birliği sorumluluk sahasında y...           • Iğdır Üniversitesinin Kalite Yönetim Sistemi Bir Kez Daha Tescillendi Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu ça...           • 3 Ağustos 'Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü' ilan edildi Ermenistan 3 Ağustos'un Ezidi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü olarak ilan etti. Ezidi m...           • BKİ Proje Başvuruları ELİS Üzerinden Online Yapılacak DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile...           • Rektör Alma, Üniversite Personeli İle Bayramlaştı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Spor Bilimleri Fakülte...           • YSK Tuzluca Belediye Başkanlığını Ahmet Sait Türkan'a Verdi 31 Mart yerel seçimlerin ardından itiraz konusu belediyelerden biri olan Tuzluca ilç...           • Medet Serhat'ın mezarına saldırıya ilişkin suç duyurusu yapıldı Katledilen avukat Medet Serhat’ın mezarına yönelik saldırıyı protesto eden hukuk ö...           • Rektör Alma, Kız Öğrenci Yurdu’nda Kalan Öğrencilerle Bayramlaştı Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kız Öğrenci Yurdu’nda K...           • Vali Ercan Turan'dan "Ramazan Bayramı" Mesajı Vali Ercan Turan Ramazan bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ercan Turan Mesajında şunla...           • 12 yaşında başladığı dengbêjlikle kültürünü yaşatıyor! On iki yaşında dengbêjliğe başlayan, Ayşe Şan, Meryem Xanlardan ilham alan Herem Nergiz, &ld...           
Site İçi Arama
Haber Arşiv
     
Reklam Alanı

Facebook

Son Videolar

Şeker pancarı ekimi başladı
34 İzlenme, 0 Yorum

Belediye personeline seslendi
86 İzlenme, 1 Yorum

Medet Serhat mezarına saldırı
85 İzlenme, 0 Yorum

M. Nuri Güneş makama geçti
132 İzlenme, 0 Yorum

GS/FB maçını izlemek istiyoruz
81 İzlenme, 0 Yorum

Asayiş ve Güvenlik Açıklaması
116 İzlenme, 0 Yorum

Tuzluca iradesi gasp edilemez
121 İzlenme, 0 Yorum

Validen anlamlı veda konuşması
99 İzlenme, 0 Yorum

STK'lardan Van tepkisi
179 İzlenme, 0 Yorum

Gündüz Güneş Halka Seslendi
312 İzlenme, 0 Yorum

Güneş: Böyle zulüm görülmedi
280 İzlenme, 0 Yorum

Kürt düşmanlarına İYİ cevap
232 İzlenme, 0 Yorum

Mehmet Nuri Güneş'ten Çağrı
172 İzlenme, 0 Yorum

Yıl 2024: Özgür mahallesi!
140 İzlenme, 0 Yorum

Cantürk Alagöz'e seslendi
249 İzlenme, 0 Yorum
İstatistikler
Toplam: 2759966
Aktif: 25
Bugün: 1305
Dün: 1987

Sözleşmeli Sorununa Bir An Önce Çare Bulunsun

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, sözleşmeli personelin sorunlarına bir an önce çare bulunmasını istedi.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B statüsünde süresiz sözleşmeli personel pozisyonunda yaklaşık 500 bin çalışan bulunduğunu, bunların aileleriyle birlikte 1 milyona yakın mağdur insan topluluğu oluşturduğuna dikkat çeken Kaya, bu kadar çok aileyi ilgilendiren ve artık toplumsal bir sorun haline gelen sözleşmeli çalışanlar konusunun gündemden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Sözleşmeli personelin 2011 ve 2013 yıllarında kadroya alındığını ancak 2021 yılına gelindiğinde kadro beklentisi içinde olan sözleşmelilerin bu beklentilerinin gerçekleşmediği gibi aile bütünlüğünün bozulması gibi ciddi sonuçlarla da karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Kaya, 2017 yılında 4+2, daha sonra da bunun 3+1 olarak düzenlenmesiyle sözleşmeli çalışanların biraz olsun umutlandığını fakat söz konusu sistemin kamu da çalışan tüm sözleşmelileri kapsamaması nedeniyle hüsrana ve büyük bir hayal kırıklığına neden olarak, sözleşmeli çalışanlar açısından “ayrımcılık” olarak değerlendirildiğine dikkat çekti. Kamu da süresiz sözleşmeli olarak çalışanların, son düzenlemenin kapsamı dışında kalanlar olduğuna vurgu yapan Kaya, burada dikkat çeken asıl sorunun ise aynı iş yerinde aynı işi yapanlar arasında ortaya çıkan sosyal, özlük ve mali haklardaki ayrışmanın olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Kanun koyucu bir düzenleme yaparken tarafların mağdur edilmemesini dikkate almak zorundadır. Sözleşmeli çalışanın bir kısmını kadroya alıp bir kısmını kadro dışı bırakmak, getirilen 3+1 sistemiyle sosyal, ekonomik, özlük vs. hakların uygulamada yeni hoşnutsuzluğa neden olması, aile bütünlüğünü sağlayamaması vb. gibi olumsuzlukların ayrımcılığa neden olması vicdanen kabul edilemez! 3+1 sisteminin uygulandığı Bakanlıklarda aynı unvanla, aynı iş yerinde aynı işi yapan iki kişiden birine 3 yıl sonra kadro verirken, diğerini süresiz sözleşmeli olarak çalıştırmak Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Kaldı ki insan hakları bağlamında da vicdanları yaralayan bir durum söz konusudur. Aile bütünlüğünü sağlayamaması nedeniyle çocuklar anne-baba sevgisinden mahrum kalıyorlar. Bunun, çocukların ruhi ve bedeni gelişimlerini olumsuz etkileyeceği, psikolojik olarak yıpratacağı dikkate alınmalıdır.

Yetkili sendikaların, diğer sendikaların görüş ve önerilerini alarak, onlarında katılımının sağlanacağı bir komisyon/heyet oluşturularak, sözleşmeli çalışanların sosyal, ekonomik ve özlük sorunlarını iktidar yetkilileriyle görüşerek bu sorunun çözümüne eğilmeleri zorunludur. Sendikacılık sayı çoğunluğunun verdiği rehavetle, kibirle yapılmaz. Sorunları tespit ve çözülmesi için mücadele etmekle yapılır.”

Haber tarihi: 08 / 03 / 2021
Haber Okunma: 333
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Iğdır’da Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Veriliyor
Sonraki: Kurtuluşun 103 Yılı Kutlu Olsun: Tarihi Belgelerde Iğdır'ın Kurtuluşu




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




Köşe Yazıları
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
Fotoğraf Galerisi
Iğdır Resmi Siteler
Gazeteler

Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi