Kanada Siyasi İşler Ataşesi Iğdır Yerel Basının Düşüncelerini Aldı

Kanada’nın Türkiye Büyük elçiliğinden Siyasi İşler Ataşesi Başkâtip Andrea Schoenauer ile ikinci siyasi ataşe Antonia Wynne –Hughes Iğdır’a gelerek yerel basın mensuplarıyla fikir alışverişinde bulundular.
Otel Star Royalde gerçekleşen görüşmede 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu. Iğdır da ki seçmen profili, partilerin oy oranı seçime giren MHP ve HDP nin kazanma şansları gibi konular hakkında istişarelerde bulunuldu. Ülke genelinde zaman zaman bu tür ziyaretleri olan siyasi ataşeler Iğdır’daki tüm siyasi partileri ziyaret edeceklerini belirttiler. Daha önceki yıllarda da siyasi analiz çalışmalarında Ak Partiden CHP’ye tüm siyasi partilere ziyaretleri olmuş.
Yerel basına verilen kahvaltılı görüşmeye Gazeteciler Murat Akkuş, Akay Aktaş, Nihat Aras, Bülent Mavzer, Ali Şıktaş, Doğukan Aras, Serdar Ünsal katıldılar.
Görüşmede ortak vurgu olarak, Iğdır da yaşan halkların kardeşçe yaşadıkları kız alıp verdikleri, akraba oldukları, ortak iş yaptıkları seçimde de herkesin özgür iradesini kullanarak oyunu kullandığı gibi ortak değerler konuşuldu.
Haber tarihi: 01 / 03 / 2019
Haber Okunma: 1390
Haber Yorumları: 0
Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.