İl Tarım Gıda Denetimlerini Sürdürüyor
Yaz aylarında herkesin özelliklede çocukların severek tercih ettiği dondurmanın sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekiplerinin denetimleri başladı.
Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı yayınlanan Yönetmenlikler gereği, Bakanlıkca yayınlanan 2018 yılı Gıda Kontrol Planı kapsamında, ilimizde bulunan 2 adet dondurma imalathanesinden ve dondurma satışının yapıldığı 4 adet işletmeden numune alarak, numuneleri Erzurum Gıda Kontrol laboratuvarına elden teslim edildi.
Havaların ısınmasıyla beraber özellikle yemek üretimi ve satışı yapan işletmelerin denetimi devam etmektedir. Yapılan denetimlerde; asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun faaliyet gösterilmesi başlığı altında; satışa sunulan hazır gıdaların son tüketim tarihleri, ambalajları, diğer gıdalarla birlikte muhafaza koşulları, hazır ürünlerin İşletme Kayıt numarası taşıyıp taşımadığı, gıda ürünlerinin hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu, personel ve işyeri hijyeni konularına dikkat edilmektedir. Bu kapsamda yapılan denetimlerde üç işletmeden çeşitli yemek numuneleri alınarak Erzurum Gıda Kontrol laboratuvarınagönderildi.
2018 yılı içerisinde aynı doğrultuda üretim ve satış yerlerindeki denetimler aralıksız olarak devam edecek.
Haber tarihi: 04 / 07 / 2018
Haber Okunma: 449
Haber Yorumları: 0
Kıssadan Hisse Bir Hikâye | ![]() |
Murat AKKUŞ |
Gıda Fiyatları Enflasyonu | ![]() |
Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. |
Yerel Seçimler Öncesi Son Denemeç | ![]() |
Ayhan ONGUN |
Kadın'ın Suçu Yok Mu? | ![]() |
Dr.Ruhsar UÇAR |
Sarışın Bakışlı Kadın | ![]() |
Av.Mahmut ALINAK |
Nedir Sevmek? | ![]() |
Hayati KAYA Birysl.Dönşm.Eğtmni. |
Kaşıkçı’nın Oğlunun Selman İle Tokalaşmasının İslamdaki Yeri | ![]() |
Av. Haydar MIZRAK |
Nasıl Bir Belediye? Nasıl Bir Belediye Başkanı? | ![]() |
Prof. Dr. Ahmet ÖZER |
BİLET | ![]() |
Mehmet KUM |
Dağlarımız... | ![]() |
Abdullah ADIMAN -Şiir Köşe |
Iğdır Belediyesi
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü
Iğdır İl Tarım Müdürlüğü
Iğdır Meteoroloji
Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Iğdır İl Kültür ve Turizm
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü
Iğdır İl Özel İdare
Iğdır Gençlik ve Spor
Iğdır Havalimanı
Iğdır SGK
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası
Melekli Belediyesi
Aralık Belediyesi
Karakoyunlu Belediyesi
Tuzluca Belediyesi
Halfeli Belediyesi
Yurt Gazetesi
Cumhuriyet Gazetesi
Karar Gazetesi
Fotomaç Gazetesi
DHA
Hürriyet Gazetesi
Milli Gazetesi
Milliyet Gazetesi
Ötekilerin Gündemi
HaberTürk Gazetesi
OdaTv
Gazete Duvar
Sol Haber Portalı
Evrensel Gazetesi
KrdNews
Yeni Şafak Gazetesi
Birgün Gazetesi
Ortadoğu Gündem
Sözcü Gazetesi
• Rûdaw
• ZERnews
• RojevaKurd
• Kürdistan24
• basnews
• Xoybun
• PeyamaKurd
• Bitlisname
• NerinaAzad
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi