
.
IĞDIR İÇME SUYU PROJESİNDE SONA DOĞRU

Proje İle Iğdır Ve Civar Yerleşim Yerlerine Yıllık Yaklaşık 27 Milyon Metreküp Su Verilecek…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Iğdır il merkezi ve Tuzluca, Karakoyunlu, Aralık ilçeleri ile civar yerleşim yerlerinin içme suyu problemini kökünden çözecek “Iğdır İçme Suyu Projesi”nde sona yaklaştı. Projenin tamamlanarak hizmete alınması ile Iğdır ve civar yerleşim birimlerine yıllık yaklaşık 27 milyon metreküp içme suyu temin edilecek.
Yıllık Yaklaşık 27 Milyon Metreküp Su Temin Edilecek
Doğu Anadolu Gelişim Projesi kapsamında bulunan Iğdır’a içme suyu temin edecek olan proje çerçevesinde isale hattı ve arıtma tesisi yer alıyor. Proje ile Ünlendi Barajı’ndan alınacak olan yıllık yaklaşık 27 milyon metreküp ham su inşa edilmekte isale hattı ile yine inşası süren günlük 125.000 metreküp kapasiteli arıtma tesisine iletilecek. Burada arıtılan menba kalitesindeki su ise Iğdır il merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu, Aralık ilçeleri ile Hoşhaber, Halfeli, Melekli, Taşburun beldelerine ve 68 köye iletilecek.
Projede Yüzde 85 Fiziki Gerçekleşmeye Ulaşıldı
Proje kapsamında inşası süren 165 km’lik isale hattının 105 km'si tamamlandı. İnşaat işlerinin bittiği arıtma tesisinde ise mekanik işlerde sona yaklaşıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde fiziki gerçekleşmesi yüzde 85'e ulaşan içme suyu projesinin 2018 yılı başlarında hizmete alınması hedefleniyor.
2045 Yılına Kadar Olan İçme Suyu İhtiyacı Garanti Altına Alınacak
Proje ile içme suyu temin edilecek yerleşimlerin mevcut nüfusu yaklaşık 184.000 kişi olup, 2045 yılı nüfusunun 327.000 kişi olması öngörülüyor. Dolayısıyla bu proje ile Iğdır’ın 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı garanti altına alınmış olacak.
Şehirlerin Uzun Vadeli Su İhtiyaçları Göz Önünde Bulunduruluyor
Iğdır İçme Suyu Projesi’ni yaklaşık 132 milyon lira yatırım bedeli ile inşa ettiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Planlamalarımızı yaparken şehirlerin uzun vadeli su ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. İçme suyu problemlerini çözerken günlük geçici tedbirler almıyoruz. Planlarımız uzun vadeli ve o ilin gelecekteki nüfus durumuna göre oluşturuluyor. Bu çerçevede yapımı devam eden bu projemizde de çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor ve önümüzdeki yılın başlarında bu projeyi hizmete almayı planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Haber tarihi: 05 / 12 / 2017
Haber Okunma: 2807
Haber Yorumları: 0
| Gamêşkiran Bir Halkın Hayatta Kalma Tecrübesidir | ![]() |
| Murat AKKUŞ | |
| Şiirlerimizin Tarihçesi | ![]() |
| Akay AKTAŞ | |
| Halkçı Eğitimin Kaynakları | ![]() |
| Zeki SARIHAN | |
| Belgesiz İnfaz | ![]() |
| Ayhan ONGUN | |
| Jana Bê Deng | ![]() |
| Mehmet AVCI | |
| Köy Enstitüleri | ![]() |
| Yusuf YILDIRIM Em.İl.Trm.Mdr. | |
| Bize Ne Oluyor Böyle? | ![]() |
| Adem TANIŞMAN | |
| Zikir Mucizesi | ![]() |
| Fatma Çetin KABADAYI | |
| Newroz'u olmazsa da Double W'yi özgürleştiren haberimiz.. | ![]() |
| Fakir YILMAZ | |
| Halepçe de elma kokusu var | ![]() |
| Ziya Yıldırım GÜNTEKİN | |
| Deprem bölgesinde matrah artışı ve vergi artırımı geldi | ![]() |
| Abdulhadi AKMUGAN YMM.Bağımsız Denetçi |
|
| Topçu Bebel Garcia'nın Franko faşizmini mundar ettiği eylem | ![]() |
| Daşkacı Ewdo | |
| 10 Ekim 2015 Ankara Garı! Affetmeyeceğiz, Unutmayacağız! | ![]() |
| Hasan ÇATAK | |
| NARİN | ![]() |
| Av. Resul Barış Mızrak | |
Iğdır Belediyesi
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü
Iğdır İl Tarım Müdürlüğü
Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Iğdır İl Milli Eğitim
Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü
Iğdır İl Özel İdare
Iğdır Gençlik ve Spor
Iğdır Havalimanı
Iğdır SGK
Iğdır TSO
Iğdır Barosu
Aralık Belediyesi
Karakoyunlu Belediyesi
Tuzluca Belediyesi
Halfeli Belediyesi
Sitemizdeki yazı, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım ve Programlama: Iğdır Doğuş Gazetesi